Telefonul “reciclabil” ce isi propune sa revolutioneze industria telefoanelor mobile

18 Dec 2019 Admin 2 Security

Ideea unui smartphone sustenabil este departe de a fi una nouă, chiar dacă nu a prins foarte bine la publicul amator de iPhone, Samsung, Huawei, etc. Se pare însă că există suficient interes pentru un asemenea gadget încât să se justifice noi iterații. Produsul cu numele Fairphone este disponibil pentru precomandă pe site-ul producătorului deja la a 3 generație. 

Fairphone 3 promite sa fie ușor de reparat si fabricat din materiale cu proveniența responsabila si materiale reciclate. Una dintre misiunile companiei producătoare e dezvoltarea tendinței smartphone-urilor ce pot fi reparate, spre deosebire de majoritatea ofertei din acest moment, ce necesita înlocuirea telefonului atunci când nu mai funcționează.

O astfel de inițiativa ar reduce considerabil emisiile de dioxid de carbon si consumarea resurselor necesare fabricării smartphone-urilor, ce uneori sunt obținute prin practici ce pun in pericol viața si bunăstarea cetățenilor din tarile cu economii precare.

Fairphone 3 a fost fabricat din staniu si tungsten provenite din zone lipsite de conflict, aurul poarta marca Fair Trade si cuprul si plasticul sunt reciclate. Producătorii vor sa își schimbe si furnizorul de cobalt, un ingredient esențial pentru baterii ce e de obicei extras in condiții ce nu respecta drepturile omului.

Telefonul “cinstit” Fairphone are un display full HD de 5.7 inchi, o camera spate de 12 MP si o camera de selfie de 8 MP. Are un procesor Qualcomm Snapdragon 632, 4 GB de RAM, 64 GB spațiu de stocare si o baterie de 3000 mAh. Smartphone-ul a fost lansat pe 3 septembrie si poate fi achiziționat cu 450 de euro chiar de pe site-ul Fairphone.

Dacă vrei să obții un discount și să dormi liniștit că fostul tău gadget a fost distrus într-un mod ecologic, când îți cumperi un Fairphone 3, îți poți da la schimb terminalul vechi.

În 2013, Compania olandeză Fairphone a lansat o mișcare pentru o electronică mai echitabilă. Creând un telefon, care are ca obiectiv să realizeze un impact pozitiv pe lanțul valoric în domeniul mineritului, al proiectării, al producției și al ciclului de viață, extinde piața produselor care pun valori etice pe primul loc.

 

 

 

admin2020@infoera.org
By: Admin